Nieuwe nieuwtjes over Sociale Media


Ik vond een interessant artikel over waarom mensen graag willen laten weten waar zij zich bevinden. Duidend op de trend, dat velen zich inschrijven op websites die de locatie aangeven van de gebruikers van de sites.

Foursquare is zo’n fenomeen. “Het is een op locatie gebasseerde variant van Twitter. Via FourSquare kunnen gebruikers hun verblijfplaats delen”, stelt Marketingfacts in een artikel over dit onderwerp.  Readwriteweb laat zien, dat mensen zelf ervoor kiezen zo transparant te zijn. Zij helpen bij wijze van spreken Big Brother een handje en doen dit bewust, zonder angst of gêne. Niet alleen op Foursquare, maar ook op Facebook, EchoEcho, BitsyBot Labs, Gowalla, Google Latitude of BrightKite. Van sommige sites heb ik nog nooit eerder gehoord. Why We Check In van Readwriteweb laat een kijkje in de keuken van deze digitale opsporingsdiensten zien.

Op dit moment zijn Nick en Simon “hot” op Twitter, vanwege hun interview op TMF over de nieuwe media. De zangers zijn geliefd en scoren hoog op de Twitterranglijst.

Ook de marketing blijft om de hoek kijken bij de berichtgeving over Sociale Media. Ingmar de Lange van Mountview ontwikkelt een marketingmodel, die hij digitaal de in groep gooit op zijn weblog Frislicht.

“De gedachte is dat veel merken succesvol bezig zijn met sociale media, maar dat dit meestal nog op een ad-hoc wijze gebeurt. En de meeste merken focussen zich op amusement, terwijl sociale media juist veel mogelijkheden bieden om op een structurele, servicegerichte wijze aanwezig te zijn, in lijn van de brand-utility-gedachte“, aldus Ingmar. Zijn model probeert aan te geven hoe bedrijven dit kunnen bereiken: in een combinatie van communicatie en transactie. Ingmar de Lange vraagt in zijn artikel om feedback. Ik ben benieuwd wat er uiteindelijk uit zal komen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s