Vervangt Tumblr Twitter?


tumblr.Allereerst mijn excuses voor de cliffhanger, die zo lang op een vervolg moest wachten. Werkzaamheden, leven en andere bezigheden hadden even voorrang op dit blog.

Ondertussen ben ik op zoek gegaan naar meer informatie over Tumblr.

Want wat is Tumblr?

Volgens DutchCowboys: “blog/microblog/community hybrid social media site“. Wikipedia noemt Tumbler  een platform waar je blogs kunt maken met tekst, illustraties, video’s, linkjes naar andere websites, quotes en geluid. Gebruikers van dit platform kunnen, net als bij Twitter, LinkedIn en Facebook, andere gebruikers volgen. Ook kunnen ze ervoor kiezen hun zogeheten tumblelog privé te houden. Tumbler legt de nadruk op het gemak in gebruik.

Dus Tumblr is gewoon een systeem waarin je een weblog kunt maken, dacht ik simpelweg. Een kijkje op Tumblr leert echter dat het platform toch meer te bieden heeft dan dat.

Tumblr biedt ook de mogelijkheid om net als op Facebook je voorkeur uit te drukken voor een bepaalde publicatie aan de hand van het knopje “like”. Ook kun je, net als in WordPress, andere weblogs of tumblelogs integreren in je eigen blog of herpubliceren, zodat je positieve feedback kunt ontvangen van lezers buiten jouw bereik.

Dat maakt Tumblr veelzijdiger en complexer dan Twitter. Op Twitter is het vrij simpel om uit te vinden hoe de diverse applicaties en codes werken. Zo op het eerste gezicht lijkt mij dat bij Tumblr ingewikkelder. Vooral door het grote aanbod aan mogelijkheden.

Cliffhanger

De aanleiding voor de cliffhanger in het vorige artikel was een persbericht van het reisbureau L’Tur. Een vreemde bron, dat geef ik toe. Maar soms kom je langs de vreemdste wegen op de meest interessante onderwerpen. Het persbericht is van internet verdwenen. Maar ook DutchCowboys pikte het nieuws dezelfde dag nog op.

“Tumblr’s sterkste punt ziet Google als het zwakste” kopt de website op 23 augustus. Als ik het artikel goed begrijp, komen artikelen die via Tumblr de wereld in worden geschopt en met zogeheten backlinks zich beter zouden moeten profileren in Google in deze meest gebruikte zoekmachine toch niet hoog in de ranglijst te staan. De backlinks zijn belangrijk voor SEO, of wel Search Engine Optimization, een werkwijze die ervoor zorgt dat websites hoog scoren bij het zoeken met een zoekmachine.

Google en andere zoekmachines pikken echter de backlinks van Tumblr niet op. Zij hebben bij wijze van spreken het “trucje” van Tumblr door!

Promotie

Toch schemert er hoop voor Tumblr aan de horizon. Onlangs heeft John Mayer, zanger en twitteraar met tot voor kort de meeste Twittervolgers, zijn Twitteraccount opgezegd. Dit meldt hyped.nl op de website. Ruim 3,7 miljoen volgers op Twitter kunnen de berichten van John Mayer niet meer volgen. Zonder aankondiging heeft hij ze volgens hyped.nl “in de kou gezet”.

Tumblr rules?

John Mayer heeft zijn Twitteraccount vervangen door een Tumblr-account. Zou deze populaire zanger een trend hebben gezet? De Telegraaf weet te melden, dat John Twitter niet meer hip vindt. Hyped.nl gebruikt modernere bewoordingen:  “Insiders stellen dat het medium Twitter niet cool meer is.” Het laatste bericht van Mayer op Twitter, zo lezen we op hyped.nl, was: “What does this button do?” Naar alle waarschijnlijk doelde hij daarmee op de delete-knop, waarmee hij zijn account voor altijd van het internet kon halen, aldus hyped.nl.

LOL. Om het maar in Twittertaal uit te drukken. 😉

Advertenties

2 Replies to “Vervangt Tumblr Twitter?”

    1. Tumblr, zo ben ik achter, kun je gewoon erg mooi inzetten als je foto’s of illustraties wilt laten zien. Visueel sterk, dus. Maar goed, dat kan via Twitter ook. Die gebruikt daar dan weer andere hulpmiddelen voor, zoals Flickr of YouTube. Op mij komt Tumblr inderdaad minder dynamisch over dan Twitter. En bloggen doe ik nog altijd liever in WordPress dan in Tumblr.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.