Nieuwe media, ambtenaren en Nederlandstalige twitteraars


Het is weer enige tijd geleden, dat ik op deze plek geblogd heb. Ondertussen gaan de ontwikkelingen door.

Tumblr

Op Tumblr (ja, ik ga er nog mee door!) ben ik kort ingegaan op een artikel van Dutch Cowboys. Voor wie van samenvattingen houdt: je kunt terecht op mijn Tumblr-account. Voor wie meer houdt van een uitgebreid verhaal met de nodige documentatie in de vorm van videomateriaal, ga vooral naar het artikel van Dutch Cowboys.

Twitteraars

“Wie zijn die 313.852 Nederlandse twitteraars?”, vraagt Twirus-blogger Nico Schoonderwoerd zich af. Hij is de directeur en grondlegger van Miljoenhuizen.nl en Twirus.com. In een vervolgonderzoek in oktober dit jaar is te zien, dat de teller voor het aantal actieve twitteraars in oktober op 313.852 stond. De gemiddelde twitteraar is 26 jaar, mannelijk en heeft gemiddeld 30 volgers. Man-vrouw verhouding op het Nederlandse Twitter

Crowdsourcing

Het onderzoek is aan de hand van crowdsourcing gedaan. “Crowdsourcing is het bundelen van kennis van bereidwillige experts die voor niets een probleem willen oplossen en het antwoord gratis willen delen met anderen”, zo legt Henk van Es op Wikipedia uit.

Oproep

Dit onderzoek van Twirus wordt over enkele maanden herhaald. Twirus wil nog meer gegevens over de Nederlandse twitteraars presenteren, zoals welke client (Web, Übertwitter, etc) hij/zij gebruikt om te twitteren. Verder heeft Hyves Twirus uitgenodigd een onderzoek te doen naar de gebruikers van Hyves. Dit onderzoek kan alleen gebeuren, indien Twirus een WO of HBO student vindt! Bij deze de oproep, dus.

Ambtenaar

Hoeveel van deze Twitteraars zouden eigenlijk ambtenaar zijn? Wellicht ook een vraag voor een vervolgonderzoek van Twirus. Hoe dan ook, de Belgische website van Kluwer weet te melden dat drie kwart van de Nederlandstalige ambtenaren een onbeperkte internetverbinding heeft. Dat blijkt uit onderzoek van Indigov. Van de 556 ondervraagde Nederlandstalige ambtenaren in België kent 75% Twitter. De meeste ondervraagden gebruiken het internet vooral om informatie te zoeken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s