Video killed the radiostar: Viddy, Kleek en Vine


ViddyJaren geleden stond “Video killed the radiostar” in de hitparade. Daar deed dit onderwerp mij onmiddellijk aan denken. Maar ook video is niet meer de video die wij van vroeger kennen. Nu zijn er de apps. En als marketingprofessional (Proest! Ik?) kun je niet zonder de video apps Kleek, Viddy of Vine, meent een Spaanstalig artikel op inboundcycle.com. Daar wil ik het mijne van weten!

De video apps Vine (gelieerd aan Twitter en te gebruiken met iPhone en Android), Viddy en Kleek zijn onontbeerlijk voor ondernemers.

Waarom eigenlijk? Vraag je je dan af. Het antwoord hangt als een cliffhanger aan het einde van het Spaanstalige artikel:

  • Want het zijn excellente platformen om modecreaties, films en allerlei nieuwtjes uit te dragen van welk type product of dienst dan ook.
  • Omdat je via die platformen allerlei typen video marketing strategieën en virale campagnes kunt implementeren.
  • Omdat je ze kunt integreren met pagina’s en kanalen die je al hebt op Facebook, Twitter en YouTube.
  • Omdat ze goede kanalen zijn om georganiseerde evenementen voor het bedrijf te delen.
  • Omdat deze media helpen de mijlpalen van het bedrijf in het voetlicht te zetten.
  • Omdat ze een goed instrument zijn om aanbiedingen aan te prijzen.

sociale netwerkenHet artikel geeft redelijk goede informatie over de drie apps, maar ik ontdekte toch een foutje, nadat ik op zoek was gegaan naar aanvullende informatie.

Kleek
In het Spaanstalige stuk krijg je de indruk, dat het vooral gaat om video apps. Maar Kleek bijvoorbeeld is een “streaming service” die met Samsung Galaxy Music is gelanceerd en Zuid-Afrika al veroverd heeft. Met deze tool kun je muziek beluisteren en videoclips bekijken. De experts menen, dat Kleek geen partij zal zijn als concurrent voor bijvoorbeeld Spotify. Kleek is bovendien alleen in Zuid-Afrika beschikbaar.

Viddy-380x213Viddy
Een ander verhaal is Viddy. Met deze app kun je videootjes opnemen, produceren en delen. In 30 seconden kun je je boodschap kort en bondig kenbaar maken. Helaas heeft Facebook Viddy, net als social video app Socialcam (voor iPhone en Android), geweerd vanwege herhaaldelijke spammeldingen.

Maar Viddy is bezig goed terug te komen. Investeerders hebben de kas gespekt voor de verbetering van de app. Maar is Viddy ook een geduchte concurrent voor Vine?

Vine logoVine
Deze app van Twitter is bedoeld voor korte video’s, die steeds opnieuw kunnen worden afgedraaid. Vine is gratis beschikbaar voor iPhone en Android. In maar liefst 6 seconden (zes, dus) kun je je videoboodschap verzenden. De gebruikers van Vine maakt het klaarblijkelijk niet uit, want deze app bindt qua gebruikersaantal de strijd aan met Instagram, waar je 15 seconden filmpjes kunt maken en delen.

Het artikel op digitaltrends.com zet de verschillende eigenschappen van Vine, Viddy en Instagram netjes naast elkaar voor een goede vergelijking van de drie apps. Waar Instagram goed werkt op bijvoorbeeld Tumblr, werkt Vine (natuurlijk) goed op Twitter, maar de laatste mist een eigen website waarop je kunt inloggen en je filmpjes terug kunt zien buiten de verzonden film op je mobiele smartphone. Viddy heeft wel een website, waarop je kunt inloggen. In samenwerking met Facebook werken eigenlijk alleen Viddy en Instagram filmpjes goed. Vine video’s kun je delen op Facebook, maar worden al snel geblokkeerd. Desondanks groeit Vine gestaag.

Twittermania publiceerde vlak na het uitkomen van mijn artikel een blog over “Hoe merken Vinevideo’s gebruiken (Infographic)“. Met aandacht voor marktleiders die Vine gebruiken, zoals Mc Donalds, Internet Explorer of Virgin Mobile. Het is vooral de sport-, auto-, schoenen-, technologische en print industrie, die gebruik maakt van Vine. Boeiend!

Animoto
Zelf ben ik een fan van Animoto. Hiermee maak je korte filmpjes aan de hand van foto’s. Aangezien ik geen filmer ben een uitstekende oplossing om ook mijn werk aan de wereld kenbaar te maken. Deze applicatie zorgt voor een compilatie van plaatjes, die in- en uitzoomend achter elkaar afgedraaid worden met op de achtergrond een muziekje. Je kunt inloggen op de website en de compilatie ook op YouTube zetten. Ideaal!

One Reply to “Video killed the radiostar: Viddy, Kleek en Vine”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s