Shop till you drop? Polyvore!


logo PolyvoreAugustus 2006 ontwikkelt Pasha Sadri het prototype voor het commerciële platform Polyvore. Tegenwoordig is Polyvore in opkomst onder fashionistas en shoppers, vrij vertaald in modeverslaafden en kooplustigen.

Polyvore richt zich op mode, binnenhuisarchitectuur en artistieke expressie, aldus Wikipedia. Polyvore zelf ziet zich meer als: “the web’s largest fashion community site”. De grootste mode community website op het web, dus.interieurontwerp op Polyvore

Twitter
Polyvore trok mijn aandacht na het lezen van deze tweet van Marco Derksen: “‏@marcoderksen Naast Facebook, Pinterest en Twitter is Polyvore opmerkelijke nieuwkomer als bron voor social shopping.”

Marco Derksen
Hij vergelijkt in een andere tweet Polyvore met Pinterest.

Ondertussen is Polyvore al sinds 2011 winstgevend en is de site sinds 2012 alleen maar in opmars. Best een interessante ontwikkeling. Vooral voor het winkelende publiek én de marketeers onder ons, natuurlijk.

App
Sinds kort is Polyvore ook als app te krijgen voor de iPad. Polyvore trekt volgens eigen zeggen zo’n 20 miljoen bezoekers naar de website en naar de app per maand en haalt de inkomsten uit de gemiddelde opbrengsten van advertenties en lidmaatschappen. Saillant detail: Polyvore heeft begin dit jaar alle advertenties verwijderd en is overgegaan op gesponsorde producten.

Samenwerking
Onlangs ging Polyvore nog de samenwerking aan met 2Modern voor een wedstrijd, the Polyvore Design Challenge. “2Modern is predicated on great customer service, an easy-to-shop website, and a knowledgeable sales team available to assist in both the professional trade and retail transactions”, aldus prweb.com. De passie van 2Modern ligt in modern design.

Concurrentie
Een geduchte concurrent van Polyvore blijft Facebook. Volgens socialnewsdaily.com trekt Facebook drie keer zoveel kooplustige lieden en tien keer meer orders dan Polyvore. Toch trekt Polyvore 20 procent van de sociale commercie naar zich toe, aldus John Koetsier op venturebeat.com.

Social Shopping Infographic

Polyvore trekt volgens John Koetsier andere bezoekers naar zich toe dan Facebook. Het laatste platform is nog altijd één van de drukst bezochte sociale websites, dus is het ook niet verrassend dat de conversie daar het grootste is.

Visueel
Polyvore is echter meer visueel ingesteld, net als Pinterest en zorgt voor betrokkenheid met anderen in het samenstellen van combinaties, een soort cataloguservaring. Wat Polyvore bijzonder maakt is het hoge gemiddelde bedrag wat de kopers besteden aan hun aankopen vanaf dit platform. Die is hoger dan het gemiddelde van Pinterest, Facebook of Twitter.

Bronnen
Jammer genoeg noemt John Koetsier zijn bronnen niet voor de data die hij in zijn artikel aanhaalt. Wellicht komt dat nog, want er zijn al een paar commentaren daarover onder het artikel verschenen. Ik vermoed, dat zijn bron vooral richrelevance.com is. Aangezien ik bij een korte google-zoektocht deze infographic heb gevonden, waarvan onderdelen ook in de presentatie van John Koetsier terug komen. Bovendien haalt Cynthia Boris op marketingpilgrim.com dezelfde infographic aan en komt zij tot dezelfde conclusies als John Koetsier.

Hoe werkt Polyvore?
Zij geeft bovendien in haar blog inzicht in hoe Polyvore in feite werkt: je stelt met plaatjes een combinatie samen tot een geheel (ensemble of een huiskamer), waarvan de onderdelen aangeklikt kunnen worden voor aankoopdetails. Geniaal, toch?

Kantoorbeschrijving Polyvore

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s