Draag jij binnenkort ook schoenen uit de 3D printer?


Jurk in 3D geprintDe techniek staat niet stil en ook 3D printing ontwikkelt zich op allerlei vlakken. Mode, voedsel en protheses kunnen tegenwoordig al uit een printer komen. En om het allemaal gemakkelijker te maken, kun je nu ook al via Adobe Photoshop je ontwerp maken en het printen via de 3D printer.

Toch is 2013 een jaar, waarin de technologie stil lijkt te hebben gestaan en zich voornamelijk geconsolideerd lijkt te hebben, aldus Mybroadband. “3D printing seems to be an expensive hobby now, but by the end of this decade we will be printing aircraft and car parts (and possibly human organs)”, meldt deze website bijna jubelend.

Mode
“3D PRINTING HITS THE FASHION WORLD”, kopt Luxuo.com schreeuwerig. Schoen in 3D geprintVeel vragen in dit laatste artikel en weinig antwoorden. Wel de voorspelling, dat de mode in de toekomst meer en meer geprint zal worden. Met voorbeelden van bedrijven, die zich daar al mee bezig houden variërend van Victoria’s Secret tot de Nederlandse ontwerper Iris van Herpen. Van jurken, tot lingerie en schoenen.

KunstarmProtheses
Fascinerend is ook het idee, dat voedsel geprint kan worden waarvan er vorig jaar al een paar voorbeelden van in het nieuws zijn geweest. Restaurants die bonbons of pasta printen bijvoorbeeld. Nog interessanter is het printen van protheses. Op de universiteit van Toronto maken ze bijvoorbeeld kunstarmen en –benen op maat voor Ugandezen die ledematen missen.

Huis
Voor mij persoonlijk lijkt het me handig mijn eigen huis te kunnen printen. Iets wat volgens MSN innovation ook al mogelijk schijnt te zijn.Mijn geprinte huis?

Concurrentie
Naast al het mooie en nuttige wat een 3 printer kan maken, is er ook een moordende concurrentie bezig tussen bedrijven die 3d printers maken, 3d prints produceren en de technologie ontwikkelen.

Wie het interesseert om de, nu nog kostbare, technologie in te zetten om wat voor zichzelf te printen, kan in dit rapport zien met welke printer en software dat het beste kan en welk apparatuur waar het meest gebruikt wordt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.