Twitterlijsten voor meer overzicht


Twittervogel mobielVeel gehoorde klacht over Twitter is, dat er zoveel informatie over je heen wordt gestort dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Niet iedereen weet, dat je in die tsunami van berichten orde kunt scheppen. Heel eenvoudig. Je legt een aantal “lijsten” aan, waar je de tweeps bij elkaar brengt,  die vaak berichten over dezelfde onderwerpen, of de twitteraars onderbrengt, die jou het meeste interesseren. Zo krijg je een lijst met berichten over één onderwerp en schep je orde in de grote hoeveelheid berichten.

Voordelen
De belangrijkste voordelen van Twitterlijsten zijn volgens Maaike Gulden op Frankwatching:

  • Alle relevante tweets verschijnen in een handige lijst.
  • Via een Twitterlijst kun je conversaties volgen en betrokken blijven.
  • Twitterlijsten zijn gemakkelijk te delen, omdat ze een eigen url hebben.
  • Anderen kunnen zich abonneren op je lijst, wat jou weer meer bekendheid geeft.

De Twitterlijsten houden bij wat er allemaal gebeurt in je vakgebied en je kunt gemakkelijk contact houden met de mensen die echt belangrijk voor je zijn.

Twitter lijstenStappenplan
Voor de lijsten geldt bovendien, dat je de desbetreffende twitteraar niet eens hoeft te volgen om toch diens berichten te kunnen zien. Op Twittermania staat een handig 6 stappenplan om dergelijke lijsten aan te maken.

  1. Klik op het ‘ik’ icoon bovenaan in je Twitter menu.
  2. Selecteer: ‘Lijsten’ of ‘Lists’ in het menu.
  3. Selecteer vervolgens: ‘Lijst maken’.
  4. Er opent een nieuw venster. Daar kun je de naam van je lijst invullen, een beschrijving (optioneel), en aangeven of de lijst openbaar (iedereen heeft toegang tot die lijst) of afgeschermd is (alleen jij hebt toegang).
  5. Om iemand aan een lijst toe te voegen, selecteer je deze gebruiker en klikt op het pijltje aan de rechterkant. Selecteer: ‘Toevoegen of verwijderen van lijsten’ in het uitklapmenu.
  6. Je kunt iemand aan een lijst toevoegen door een vinkje te plaatsen voor de gewenste lijst. Dat is alles!

Toevoegen
Je kunt ongeveer 20 lijsten aanmaken, waarin je 500 twitteraccounts kunt herbergen, zo laat MKB Servicedesk weten op de site. Je lijsten kun je ook later aanvullen met nieuwe contacten. Via het icoontje, waaronder ook de optie “privéberichten” staat, kun je kiezen voor “Toevoegen of verwijderen van lijsten”. Als je in je contactenlijst staat kun je op die manier eenvoudig accounts toevoegen aan je al aangemaakte lijsten.

Twitter voor gevorderdenMeer mogelijkheden
De informatie van MKB Servicedesk blijkt verouderd te zijn. Volgens de Social Media Academie kun je sinds 30 mei 2013 maar liefst 1.000 lijsten aanmaken met daarop 5.000 accounts. De Social Media Academie biedt via de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) voor zakelijk gebruik meer informatie aan in de vorm van de praktijkgids Twitter voor gevorderden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.