De ontdekking van Instagram


Instagram logo

Sinds kort heb ik Instagram ontdekt. Gemakkelijk, omdat je er foto’s kunt plaatsen met commentaar en meteen het bericht kunt doorplaatsen naar Twitter, Facebook, Flickr en Tumblr. En het fijne is, dat je dat meteen ter plekke kunt doen via een app op je telefoon. Ook is het mogelijk een locatie toe te voegen aan je foto, zodat je meteen kunt inchecken op Foursquare.

Op zoek naar informatie over Instagram struikel ik over een blog van Mike Krieger, de mede-oprichter van het netwerk. Samen met Kevin Systrom ontwikkelde hij “Burbn” – de ontdekking die aan de wieg van Instagram staat – tot het fotobewerkingsplatform van nu.

In 2012 heeft Facebook Instagram opgekocht en beide heren zijn in dienst gebleven van Instagram. Mike werkt er nog altijd als hoofd technicus.

Ontstaansverhaal

ontdekking: schets Instagram 2010Het prachtige ontstaansverhaal van Instagram is enigszins te vergelijken met het verhaal van Facebook. Ook klein begonnen en na de doorontwikkeling van Burbn tot Instagram in korte tijd wereldwijd razend populair geworden. Mike beschrijft die ontstaansgeschiedenis en de verbazing van hem zijn partner Kevin over de razendsnelle inktvlekwerking van het sociale media platform.

Verbeteren

De werkwijze van Kevin Systrom en Mike Krieger is heden ten dage nog altijd dezelfde als aan het begin van de carrière van Instagram. Zoals zij in 2010 de Burbn-gebruikers als testers gebruikten voor het nieuwe Instagram, zetten ze nu de community in om het product nog meer te verbeteren.

Behoefte

Luisterend naar de behoefte van de gebruikers en de adverteerders hebben ze onlangs een nieuwe manier van storytelling aangekondigd. Via een carrousel kun je meerdere foto’s in een bericht plaatsen en is het mogelijk geïnteresseerden door te leiden naar een website voor meer informatie over de foto’s.

Meer hierover in het Nederlands op:

2 Replies to “De ontdekking van Instagram”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s