Pinterest versus Instagram


Instagram en Pinterest zijn twee sociale media netwerken waar je foto’s kunt bekijken en uploaden. Toch zijn het twee heel verschillende media met doelgroepen en gebruikers die beduidend anders zijn. Zoek de verschillen!

Pinterest kwam al eerder ter sprake als vergelijkbaar medium van Instagram. Ook daar kun je beeldmateriaal plaatsen, variërend van infografics, foto’s tot video. Het verschil met Instagram zit hem in de vorm.

Pinterest

Pinterest groepeert beeldmateriaal op “borden”. En die borden kunnen je volgers volgen. Zo kun je op basis van je interessegebied onderdelen volgen van bepaalde personen of je kunt alles volgen van die persoon. Verder kun je op interessegebied zoeken naar plaatjes, infografics of bewegend beeld, die linken naar een website waar vaak de rest van het verhaal op terug te vinden is dat past bij het prentje.

Instagram

Op Instagram volg je al snel een “merk”. Datgene wat jij naar buiten brengt, kan van jou of jouw bedrijf een merk maken en die kenmerken trekken weer volgers aan. Je biedt op Instagram een kijkje achter de coulissen van je bedrijf.

Meer verschillen en overeenkomsten zijn te zien in bijgaande infografic.

Instagram versus Pinterest

3 Reacties op “Pinterest versus Instagram”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: