Wat is Instagram?


Instagram schijnt Facebook voorbij te streven. Steeds meer mensen maken gebruik van Instagram. Maar, wat is Instagram?

Op dit moment zijn er zo’n 300 miljoen Instagrammers wereldwijd.

Originele foto en bewerkte foto in Instagram

“Volgens trendwatchers zijn tieners en twintigers tegenwoordig meer actief op Instagram dan op Facebook”, weet mijnkindonline.nl te melden.

Wat kan Instagram?

Met filters kun je je foto’s verfraaien. Zoals met ‘Perpetua’ of ‘VaIencia’. De meeste filters zorgen voor een oubollige of kleurige uitstraling. Met Instagram kun je bovendien de belichting verbeteren, inzoomen of uitzoomen, scherpstellen en het contrast, de helderheid, de warmte en nog veel meer aanpassen.

Delen

Verder heb je toegang tot verschillende accounts die aandacht schenken aan een breed spectrum van onderwerpen. Wat dat betreft is Instagram vergelijkbaar met Pinterest. Veel kleurrijke plaatjes over welk interessegebied dan maar ook. De meerwaarde van Instagram zit hem, voor mij althans, vooral in het kunnen delen op verschillende netwerken die je kunt aanklikken. Dus als je een keer je foto met commentaar ook wilt laten zien op Facebook, dan klik je Facebook aan. Wil je je foto op meerdere sociale netwerken delen, dan kan dat ook.

Privacy

Als je account niet beveiligd is, kan iedereen over de hele wereld je beeldmateriaal zien, zo waarschuwt mijnkindonline. Via een schermafbeelding kan iedereen de foto bewaren en bewerken. Bedenk dus, dat iedereen je kan volgen en je foto’s kan bekijken. Je kunt je foto’s beschermen door jouw account op slot te zetten en zelf te beslissen of je iemand als volger toestaat of niet.

3 Reacties op “Wat is Instagram?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: